EL MOST

Què és?

El most simplement és suc de raïm. Nosaltres el pasteuritzem abans no comenci a fermentar, d’aquesta manera evitem que els sucres es converteixin en alcohol. Per tant, és una beguda sense alcohol, apte per a tots els públics i molt rica en sucres naturals, amb un elevat contingut energètic, i amb propietats depuratives i antioxidants.


El procés

Després del premsatge, introduïm els enzims que ens ajuden a clarificar el most i el tenim uns dies en una tina a baixa temperatura, controlat perquè no arrenqui la fermentació. En aquest procés, introduïm també proteïnes d’origen vegetal i bentonites, per netejar el most d’impureses. La decantació deixarà el most net i a punt per a ser embotellat. Abans d’embotellar, es filtrarà per clarificar el suc o, com en el cas del nostre negre, pot embotellar-se directament sense filtrar, per conservar així més contingut en fibres i més intactes les propietats naturals del raïm. Finalment, per conservar-lo, es pasteuritza per evitar que amb el temps pugui degradar-se.

L’elaboració del most l’hem feta a les instal·lacions de Baixas-Lehnberg a Aiguamúrcia (Alt Camp). Una finca ecològica i biodinàmica que compta amb un petit obrador familiar on hem trobat la complicitat i la connivència necessària per a fer un producte personal i amb el màxim de respecte i amor pel resultat final.


Blanc i negre

Us presentem dues versions del most, una de raïm blanc i l’altre de raïm negre, el blanc filtrat i el negre sense filtrar, perquè ens ajudeu a definir quina és la que preferiu en properes anyades. Totes dues versions del most provenen de vinyes ecològiques i biodinàmiques, són aptes per a vegans, es presenten sense sucres afegits i no contenen sulfits ni conservants.